България в топ 3 на най-предпочитаните дестинации от французите

Страната ни се представя със собствен щанд на най-голямото изложение във Франция „Salon Mondial du Tourisme“

България в топ 3 на най-предпочитаните дестинации от французите
484 ~ 2 мин. четене

България е в топ 3 на най-търсените от французите туристически дестинации, заявиха организаторите на най-голямото специализирано френско изложение SalonMondialduTourisme, съобщава пресцентърът на Министерството на туризма. Страната ни се представя със собствен щанд на най-голямото специализирано изложение във Франция „Salon Mondial du Tourisme“, което се провежда от 17 до 20 март 2016 г. в Париж.

От ранните записвания става ясно, че България е сред лидерите като предпочитана от французите дестинация за Лято‘2016 по данни изнесени във френски медии.

Привличаме огромно внимание не само от посетителите и изложителите, но и в публичното пространство. Един от най-тиражните икономически френски всекидневници Les Echos публикува обширен материал за тенденциите в туристическото търсене в страната. Според него България се нарежда на първо място по брой на предварително заявените от французите резервации за тазгодишното лято (в сравнение със същия период на миналата година), като страната ни отбелязва ръст от 106%, което я нарежда в класацията пред доказани дестинации като Португалия (която отбелязва ръст от 60%) и Испания (увеличение от 38%). Данните са на Френския синдикат на туроператорските агенции. 

Французите оценяват страната ни като сигурна дестинация с туристически продукти на атрактивни цени. Допълнително внимание се отделя и на възможностите за целогодишен туризъм у нас.

Много голям е интересът към българския информационен щанд на изложението, който беше отразен от национални медии като RFI и Франспрес. В последния си брой едно от най-четените списания за туризъм във Франция – Le Petit Fute, публикува голям пътепис за София и Пловдив.

Щандът ни на Salon Mondial du Tourisme е с площ 24 кв. м и на него освен Министерството на туризма се представят община Елена и една фирма. Най-много се търсят семейни и групови почивки, както и обиколни турове във вътрешността на страната и по Черноморието ни. Културно-историческият туризъм и археологическото богатство на България, както и възможностите за балнео- и спа туризъм са също сред атрактивните за френските туристи специализирани услуги.

Всекидневно на щанда на България в Париж се правят и дегустации на наши вина и типични гастрономични специалитети. Много любопитни са и уроците в работилницата за плетене на мартеници, които привличат стотици посетители.   

Подкрепи Economic.bg