Българска компания стъпи в Колумбия

До края 2019 г. компанията ще започне да предоставя услуги и в Испания

Българска компания стъпи в Колумбия

Богота

Снимка: Pixabay

6142 ~ 1 мин. четене

Българската компания за онлайн кредитиране Credissimo стъпи в Колумбия през януари 2019 г. Финтех компанията вече предлага два от продуктите си на третия най-голям пазар в Южна Америка.

Българското дружество има амбицията да внедри високотехнологичните си финансови услуги и в региона на Латинска Америка. След задълбочен икономически и пазарен анализ дружеството избра Колумбия като страна с динамично развиваща се и перспективна икономика с ръст на БВП от 9.5% за последната година, осигуряваща благоприятна среда за международни инвестиции и бизнес развитие, особено във финтех сферата.

„Насочихме се към Колумбия, защото това е многомилионна държава с растяща средна класа, активно младо население и висок процент на проникване на мобилни услуги (105%), съчетано с нисък процент на достъп до банкови услуги (38% имат банкови сметки). В допълнение, колумбийското правителство подкрепя прехода към дигитални финансови решения и до голяма степен стимулира прокарването на безкасови транзакции в страната. Вярваме, че продуктите ни са най-подходящите за този пазар“, каза Сокол Янков, съосновател и изпълнителен директор на Credissimo.

Потребителите в Колумбия могат да се възползват от първите два продукта, които компанията пусна на пазара: „Credissimo до заплата“, онлайн заем в размер от 150 000 (43 евро) до 850 000 песос (240 евро) и срок за изплащане до 30 дни, който предлага решение при спешна нужда от пари в края на месеца и непредвидено забавяне на месечното възнаграждение и „Credissimo Плюс“,  потребителски онлайн кредит в размер от 300 000 (85 евро) до 2 000 000 песос (565 евро) и срок за изплащане от 3 до 12 месеца, който предлага разсрочено плащане и малки месечни вноски.

Подкрепи Economic.bg