“Българската Коледа” събра 1,5 млн. лв. досега

Кампанията продължава и средства могат да се даряват целогодишно

“Българската Коледа” събра 1,5 млн. лв. досега

Снимка: bgkoleda.bg

„Българската Коледа“ е събрала близо 1,5 млн. лв. от стартирането си до приключването на благотворителния спектакъл в Народния театър навръх Рождество Христово, съобщават от Президентството на Република България.

Кампанията под патронажа на държавния глава и посветена в подкрепата на деца с вродени заболявания продължава и средства ще се набират целогодишно.

На благотворителния концерт „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, Георги Близнашки - министър-председател на служебното правителство (6 август-7 ноември 2014 г.), дипломати, политици и много деца, подпомагани от инициативата.

В подкрепа на децата с вродени заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти, които участваха в концерта „Българската Коледа“ под мотото „Ние сме едно“. Тази година спектакълът беше реализиран от екипите на 24/7 и Old School и излъчен пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Валя Балканска, Графа, Поли Генова, детската вокална група „Бон Бон“, хор „Космически гласове“, Михаела Филева, Вензи, Прея, рок бандата D2, Орлин Павлов, участници от предаването „X Factor“, трио „Сопрано“, Жана Бергендорф, Веселин Маринов, малките таланти Крисия, Хасан и Ибрахим посветиха свои песни на децата в беда и призоваха за подкрепа. Като застъпници на „Българската Коледа“ на сцената излязоха журналисти от трите национални телевизии – БНТ, bTV и Нова телевизия, спортисти, актьори. По време на концерта свои видео обръщения с призив за подкрепа направиха редица известни личности. Концертът ще бъде излъчен отново на 31 декември, от 22:00 часа по bTV lady.

„Да помогнем на децата с вродени заболявания“ е темата на дванадесетото издание на „Българската Коледа“. Всяка година у нас се раждат около 3500 деца с вродени болести. Кампанията си поставя за цел да помогне на децата със специализирана диагностика, медикаментозно лечение и рехабилитация и да осигури модерно оборудване на областни и университетски болници в цялата страна.

Желаещите да се включат в кампанията могат да дарят 1 лв. с обаждане на 0900 1117 за фиксирани абонати на Мтел и Виваком, SMS на номер 1117 за клиентите на Мтел, Вивком и Теленор, чрез дебитна или кредитна карта, банков превод или ePay.bg. Цялата информация за инициативата и начините на даряване можете да намерите на интернет страницата bgkoleda.bg.

Коментари: 0