Български магазини набират скорост в Гърция

Те изникват около културно-исторически дестинации

Български магазини набират скорост в Гърция

Български магазини отварят врати в Гърция. Те изникват основно по предпочитани от родните туристи културно-исторически дестинации, разказват върнали се от почивка по Елада кюстендилци. Стоките вътре са 100% български, интериорът – също, обслужването – да не говорим. Продавачите са българи – и с предимството и с недостатъците на този вариант.

На входа им от рано сутрин се предлагат български вестници и издания, „миришещи още на мастило“, отбеляза кюстендилсикят бизнесмен и превозвач Иван Иванов-Ванюшата /35 г/, който се върна в петък от Аспровалта, предава kmeta.bg

Екскурзиите в Македония и Гърция са сред предпочитаните места за екскурзии и посещения за предстоящите почивни дни, казаха от туристическите агенции в Кюстендил. Важно предимство е по-късото им разстояние. От Кюстендил до гръцките курорти са 220-250 километра, докато до Черноморието – по 500-600 км.

Една част от кюстендилци пък се насочват към съседна Македония, за където има различни пакети – еднодневни екскурзии с вечеря или с преспиване.

 

Коментари: 0