В „Български пощи“ до обяд ще се обслужват само пенсионери

Промяната влиза в сила от утре и е заради началото на изплащането на песниите

В „Български пощи“ до обяд ще се обслужват само пенсионери

Снимка: Economic.bg

3950 ~ 1 мин. четене

„Български пощи“ ще обслужва приоритетно пенсионерите от началото на работното време до 12 часа. Новата организация е във връзка с обявеното извънредно положение, за периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции, което започва от утре 7 април и ще продължи до 23-ти.

Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се налага да бъдат обслужвани извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските станции извън този времеви диапазон, пишат от „Български пощи“.

На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително.

Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40 лв. на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363,00 лв. включително. За великденските добавки тази година правителството отпусна почти 50 млн. лв.

Във връзка с предстоящия пенсионен период от 07.04.2020 г. до 23.04.2020 г. и с цел опазване на здравето както на клиентите, така и на служителите на дружеството ръководството на „Български пощи“ ЕАД  уведомява:

стриктно да се спазват изготвените графици за изплащане на пенсии. Графиците са налични във всяка пощенска станция;

да се спазва наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за изплащане на пенсии;

да се спазва безопасно разстояние един от друг (мин. 2 метра);

да се носят предпазни средства – маски и ръкавици.

Подкрепи Economic.bg