Софтуер, разработен от българи, създава декорите на най-хитовите холивудски филми

Сред тях са филмите за Джеймс Бонд и Пазители на Галактиката

Софтуер, разработен от българи, създава декорите на най-хитовите холивудски филми

Софтуер, разработен от български специалисти, създава декорите и осветлението на някои от най-хитовите холивудски блокбъстъри. Сред тях са филми от поредицата за Джеймс Бонд, топ актуалните марвел заглавия – Пазители на Галактиката 2, Капитан Америка: Гражданска война, Ант-Мен, Железният човек, както и Генезис и Игрите на глада 2.


Екип от над 50 софтуерни инженери на Немечек България разработва водещия дизайн и BIM софтуер Vectorworks от близо 20 години. Продуктите се изпозлват от над 650 000 професионалисти от различни сфери от цял свят, а Vectorworks официално е в топ 3 на софтуерите за дизайн и BIM в света.


Едно от приложенията на Vectorworks проектира сцени, декори и осветление за филмови продукции. То се използва и за постановки на Бродуей, сцени и осветление на музикални фестивали и големи събития като Евровизия и концерти. 


Софтуерът се използва и за проектиране на емблематични сгради по света, сред които Zaha Hadid Architects, най-високата жилищна сграда в Европейския съюз Zlota 44 във Варшава, запазената марка на екологичния дизайн Vancouver Convention Centre West в Канада, архитектурния шедьовър Hiroshi Senju Museum, летището в Айндховен, пристанището в Антверпен и дори футболния стадион в Лозана. 


Нашата работа е ежедневна, систематична, и детайлна. Тя е извън светлината на прожекторите и така е редно. Ние помагаме прожекторите да светят там, където трябва. И все пак няма как да не сме горди с таланта и резултатите, които постигат българските специалисти., обяснява Георги Брашнаров, основател на Немечек България.

Коментари: 0