Bayer има нов изпълнителен директор за България

Паскал Касекуел поема ръководството в България, Румъния и Молдова

Bayer има нов изпълнителен директор за България
От началото на месец август Паскал Касекуел поема ръководството на Bayer в България, Румъния и Молдова. Той поема поста от своя предшественик Андреас Шремер, който ще продължи дейността си като финансов директор на компанията в Канада. 

Паскал Касекуел ще изпълнява новите си роли в допълнение на настоящите си отговорности като мениджър на направлението Кроп Сайънс за трите държави, съобщават от компанията.
"Предстои динамичен период на промяна за Bayer, но благодарение на основите, които сме изградили, можем спокойно да погледнем напред с увереност. През първата половина на 2017 г. реализирахме двоен ръст и в трите ни бизнес направления", коментира новият ръководител.

Моето лично убеждение е, че следването на мисията "Наука за по-добър живот", която стои в основата на компанията ни, ще поддържа високите резултати, които демонстрира днес на тези пазари. Вълнуваме се, че ще предоставим нови решения на клиентите на Bayer в Румъния, България и Молдова", заяви той по повод новото си назначение.

Касекуел започва своето кариерно развитие в компанията като търговски представител във Франция през 1995 г., след което е повишен в ръководител на бизнес направлението Кроп Сайънс във Виетнам, а по-късно през 2002 се премества в Тайланд и поема регионална маркетингова роля за Кроп Сайънс за Тихоокеанския регион и Азия. През 2005 г. ръководи стратегическото портфолио на Кроп Сайънс в Германия, а по-късно се мести в Аржентина, за да заеме мениджърска позиция. Преди да се присъедини към групата държави Румъния, България и Молдова, той ръководи направлението Инвайръментал Сайънс за развиващите се пазари. 


Бизнес операциите на групата държави Румъния, България и Молдова реализират оборот от над 230 млн. евро, разпределен между бизнес направленията Кроп Сайънс - 54%, Фармацевтични продукти - 34% и Безрецептурни продукти - 13%. В групата държави работят над 300 служители, с основни офиси в Букурещ и София.
Коментари: 0