Белгия определи за „опасен“ Северозападния район на България

Пристигащите в Белгия от градовете, които попадат в региона е препоръчително да останат под карантина

Белгия определи за „опасен“ Северозападния район на България

Снимка: БТА

Белгия премести Северозападния район на България, в който влизат градовете Видин, Лом, Враца, Монтана от „зелена“ в „оранжева“ категория, съобщиха от Министерството на външните работи. Това означава, че пътуванията до градовете, които попадат в този регион трябва да се извършват с повишено внимание, а всички завръщащи се оттам е препоръчително да се самоизолират, както и да си направят PCR тест за Covid-19.

Новите правила са в сила от вчера, 9 септември. Припомняме, че от 1 август всички лица, пътуващи за Белгия, независимо от зонирането по държавите и вида транспорт, следва да попълнят не по-късно от 48 ч. преди пристигането си формуляр Public Health Passenger Locator Form,  който следва да бъде изпратен по електронен път.

В „оранжевата“ зона на Белгия попадат централната част на Северна България, както и югоизточния и южния централен район.

В началото на месец август също така Белгия забрани туристическите пътувания дo гpaдoвeтe в Бългapия, ĸoитo ce нaмиpaт в Ceвepoизтoчния и Югoзaпaдния paйoн нa cтpaнaтa - Coфия, Kюcтeндил, Блaгoeвгpaд, Πepниĸ, ĸaĸтo и oблacт Bapнa, Дoбpич, Tъpгoвищe и Шyмeн.

 

Коментари: 0