Безос инвестира в стартъп за дигитална спедиция

Beacon набра 15 млн. долара ново финансиране

Безос инвестира в стартъп за дигитална спедиция

Снимка: Twitter профил Джеф Безос

2060 ~ 1 мин. четене
Изпълнителният директор на Amazon.com Inc Джеф Безос избра британския стартъп дигитален спедитор Beacon за най-новата си инвестиция, предава Ройтерс.

Компанията обяви в неделя, че е събрала над 15 милиона долара в кръг финансиране от серия А от инвеститори, включително Безос и фирма за рисков капитал 8VC.

Стартъпът, създаден от двама бивши ръководители на Uber Technologies Inc преди две години, вече е подкрепен от основателите на Uber Травис Каланик и Гарет Камп, заедно с бившия изпълнителен директор на Google Ерик Шмид. Главният технологичен директор на компанията Пиер Мартин преди това беше ръководител на софтуерното звено в технологията за пакетиране и товарен транспорт на Amazon.

Beacon е и финансова фирма за проследяване веригата за доставки, която предоставя данни в реално време за доставка на товари и преглед на глобалните разходи и цени за доставка.

Beacon, чиито логистични услуги включват проследяване на глобалния превоз в океан, по въздух и с  камиони, заяви, че събраните средства ще бъдат инвестирани в нови технологии и разширяване на пазара.
Подкрепи Economic.bg