Samsung залага на производството на чипове

Кризата повиши търсенето

Samsung залага на производството на чипове

Снимка: Pixabay

744 ~ 1 мин. четене
Samsung Electronics Co Ltd заяви в понеделник, че е започнала изграждането на нова местна производствена линия за чипове NAND, залагайки на търсенето на персонални компютри и сървъри, тъй като коронавирусът подтиква повече хора да работят от вкъщи.

Най-големият производител на чипове в света е готов да добави новата линия в завода в град Пьонтек да започне работа през втората половина на годината.

Samsung заяви, че допълнителният капацитет ще спомогне и за задоволяване на търсенето на 5G смартфони и други устройства, въпреки последните забавяния в разполагането на 5G мрежи в Европа и други страни поради здравната криза.

Компанията не разкри размера на инвестицията, но според анализатори тя възлиза на между 7 трилиона вона (5,70 милиарда долара) и 8 трилиона вона.

Samsung също разширява втория си завод в Сиан в Китай с допълнителна линия, планирана да започне производство през първата половина на следващата година.

Износът на чипове от Южна Корея за май се повишава със 7,1% спрямо година по-рано, тъй като тенденцията за работа от вкъщи и онлайн обучението засилиха търсенето на сървъри и персонални компютри, а китайските производители на компютри възстановиха производството, повишавайки цените на чиповете, се казва в съобщение на министерството на търговията в понеделник.
Подкрепи Economic.bg