Бил Гейтс се ваксинира срещу COVID-19

Съоснователят на Microsoft получи тази възможност, тъй като съвсем наскоро навърши 65 години

Бил Гейтс се ваксинира срещу COVID-19

Снимка: Wikipedia

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс се ваксинира срещу COVID-19. Той съобщи за това чрез профила си в Twitter, като уточни, че това е възможно, тъй като е на 65 години и попада в приоритетната група за имунизация. Гейтс туитна своя снимка – със свалени очила, навит ръкав и усмивка (доколкото това личи през маската).

Ваксини срещу коронавирус

Гейтс е един от най-големите поддръжници на ваксините и години наред инвестира милиарди лични средства чрез фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ за борба са различни инфекции по света, основно в Африка. Той е и един от хората, които от години предупреждава, че следващият голям проблем на света ще е именно някакъв вирус. Заради подобни прогнози обаче много конспиративно настроени групи твърдят, че именно той е отговорен за разпространението на коронавируса.

Сега Гейтс благодари на онези, които помогнаха за разработването и разпространението на ваксината и отбеляза, че се чувства добре.

„Едно от предимствата на 65-годишната възраст е, че отговарям на условията за ваксината срещу COVID-19“, пише Гейтс. „Получих първата си доза тази седмица и се чувствам чудесно. Благодаря на всички учени, участници в изпитването, регулатори и здравни работници от първа линия, които ни доведоха до този момент.“

Гейтс живее в щата Вашингтон, който в момента слага ваксината на лица на 65 и повече години, както и на други хора, които отговарят на условията по различни причини, включително здравни работници. Гейтс навърши 65 години на 28 октомври 2020 г.

В края на миналата година той призова американците да носят маски и да продължат да спазват социална дистанция, докато чакат да получат ваксината и изрази убеждението си, че всички ваксини в процес на разработка ще работят добре.

В деня на инаугурацията в сряда Бил Гейтс заяви, че очаква с нетърпение да работи с президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис по въпроси като климатичните промени и COVID-19.

„Това беше обезпокоително време в Америка, но виждам обещание в месеците и годините напред“, каза Гейтс.

Коментари: 0