Билетът за влака София - Москва ще струва 454 лв.

Пътуването продължава две денонощия, а първият влак тръгва на 16 декември

Билетът за влака София - Москва ще струва 454 лв.
На 13 декември руските държавни железници възстановяват пътническата връзка с България. Така след 10 дни тръгва първият влак от Москва към София, а на 16 декември- от София към Москва. Еднопосочният билет ще е на цена 454 лв. 

Пътуването ще продължава две денонощия. Влакове ще тръгват от Москва в 16:27 ч. и ще пристигат в София в 18:15 ч. два дни по късно. По обратния маршрут пътуването ще започва в 11:30 ч. от българската столица и пътниците ще бъдат в Москва в 16:20 ч. след два дни.

Влакове към Москва имаше и преди, но те бяха спрени в края на 2014 г. по руска инициатива заради намалелия брой пътници.

„Сега за следващия период на графика се предвижда вагоните Москва - София да се движат по друг маршрут през Минск, Варшава, Братислава, Будапеща, Белград и София. Това дава прекрасни възможности на гражданите на България за директна връзка с тези градове”, каза Ивайло Георгиев от БДЖ, цитиран от "Darik".

Вагоните ще бъдат с четириместни купета. В тях ще има и широки спални места, изходи във всяко купе и сгъваема маса в комбинация с мивка. Ще има и климатици с индивидуално регулиране във всяко купе, както и по две тоалетни - едната и с душ.

Възстановеният влак ще предлага директни вагони за Варна и Бургас през лятото. 

От 13 декември влиза в сила и разписанието за движението на влаковете за догодина. Обемът превози не е намален, само е сменена транспортната схема в някои райони, но това няма да е в ущърб на пътниците, обясниха от БДЖ. 
Коментари: 0