BILLA България е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

Компанията бе отличена в категория „Социална отговорност и опазване на околната среда“

BILLA България е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди
1000 ~ 2 мин. четене

BILLA България е „Национален победител” на Европейските бизнес награди 2017-2018 – най-мащабният бизнес конкурс в Европа, спонсориран от RSM. Престижно жури, съставено от бизнес лидери, политици и представители на академичните среди, избра BILLA за най-добрата българска компания в категория „Социална отговорност и опазване на околната среда“

Търговската верига е един от 8-те национални победители у нас, отличени сред общо 55 бизнес организации, включени в „Ones to Watch“. Това е престижен списък за високи бизнес резултати, в който BILLA намери място през декември миналата година.

Търговската верига ще представи България на финалния етап на Европейските бизнес награди 2017-2018 на 22 и 23 май във Варшава, когато ще бъдат обявени големите победители в 12-те категории на конкурса. Паралелно с това BILLA се състезава и за вота на публиката, като участва с кратко видео, представящо дейността й. Можете да гласувате за компанията тук.

„За нас е чест, че печелим тази престижна награда за трети път и че намираме място сред най-добрите компании в Европа. Това е признание за ежедневните усилия, старанието и отдадеността на целия екип на BILLA България. Особено сме горди, че отличието е резултат от работата ни в сферата на корпоративната отговорност. Като една от най-големите компании на българския пазар, нашата мисия е да инвестираме не само в икономиката, но и в обществото и хората. Затова непрекъснато се стремим да допринасяме за разрешаването на наболели социални проблеми и да правим бизнес с кауза“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Търговската верига се развива като социално отговорна компания и следва дългосрочна и устойчива политика, фокусирана върху четири ключови стълба – продукти, служители, околна среда и социален корпоративен ангажимент. BILLA България реализира редица важни проекти, чрез които помага на хора в нужда и допринася за създаването на едно по-добро общество. Благодарение на успехите си в сферата на корпоративната социална отговорност веригата е двукратен национален шампион в категория „Екологична и корпоративна устойчивост“ на Европейските бизнес награди през 2015 и 2016 г.

Подкрепи Economic.bg