Bixby бутонът на Samsung вече може да бъде изключен

Няма възможност обаче да бъде променена функцията му

Bixby бутонът на Samsung вече може да бъде изключен
4214 ~ 1 мин. четене

Хардуерният бутон за активация на виртуалния асистент Bixby, който е вграден в Samsung Galaxy S8, S8+ и Note 8, вече може да бъде деактивиран, пише Sammobile.

При представянето на устройствата този бутон не беше особено полезен, тъй като отсъстваше възможността за гласово управление на смартфоните. При натискане на Bixby-бутона софтуерът показваше информация под формата на текст и изображения – прогноза за времето, актуални новини и т.н. Така той до голяма степен дублира функционалността на Google Now асистента. Тъй като голяма част от потребителите  не виждаха особен смисъл Bixby да има собствен хардуерен бутон, те се опитваха чрез външни програми да променят функцията му. Чрез обновявания на софтуера пък Samsung им попречи да го правят.

Сега обаче явно южнокорейският производител е размисли и вече дава възможност на потребителите да изключат бутона. Няма обаче възможност той да активира някаква друга функция – двете опции са или да активира Bixby, или да е „безжизнен”. Освен това засега обновлението софтуера на Samsung добавя новата настройка само на определени смартфони S8, S8+ и Note 8, а не на всички.

Подкрепи Economic.bg