Борис Джонсън прекрати брифингите за COVID-19

Информацията за разпространението на заразата ще се публикува на сайта на правителството

Борис Джонсън прекрати брифингите за COVID-19

Снимка: БТА

Ежедневните брифинги свързани с разпространението на коронавируса във Великобритания приключиха. Това обявиха от правителството на Борис Джонсън, предава BBC. Това се случва на фона на оповестено облекчаване на мерките и новината за отваряне на пъбовете в Обединеното кралство от 4 юли.

Лично премиерът Джонсън  води снощи последен брифинг, придружен от главните си съветници по въпроса на науката и здравето Крис Уити и Патрик Валанс.

До момента бяха дадени 92 брифинга и на два пъти Борис Джонсън направи обръщения към нацията по въпросите с пандемията. Редовните брифинги започнаха на 16 март след критики към правителството за липса на прозрачност на плановете му в борбата срещу вируса. Джонсън благодари на Уити и Валанс за „героичната работа при представянето на информацията на хората по такъв ясен и категоричен начин“, както се изрази.

Борис Джонсън обяви, че цялата информация за приетите в болница, заразените и цялата информация, предавана по време на брифингите, ще се публикуват на уебсайта на правителството.

Бившият заместник-министър в кабинета  Тобаяс Елууд обаче критикува хода на правителството. Според него редовните телевизионни брифинги трябва да продължат, докато продължава и извънредното положение. А лидерът на либералдемократите Ед Дейви каза, че е необходимо да има пълна отчестност за решенията на правителството в такъв ключов момент.

Коментари: 0