Борисов: Карантината в България ще бъде намалена на 10 дни

Според него мерките, които страната ни взима, са достатъчни и причината за момента да не се налагат нови е грижата за психическото здраве

Борисов: Карантината в България ще бъде намалена на 10 дни

Снимка: МС

4496 ~ 1 мин. четене

Карантината в България ще бъде намелена на 10 дни. Това потвърди от Брюксел премиерът Бойко Борисов, след като идеята се обсъждаше от представители на щаба и министъра на здравеопазването Константин Ангелов.

„Вълната от новозаразени с COVID-19 върви нагоре не само в България, но и в цяла Европа. Всичко е функция на това доколко спазваме мерките и доколко позволяваме на вируса лесно да се предава от човек на човек. Затова апелирам за дистанция, дезинфекция и носене на маски.“

По думтие на премира, в момента лекарите тестват колкото е необходимо и на ден държавата харчи над 120 000 лева за тестове. 

Според Борисов мерките, които страната ни взима, са достатъчни и причината за момента да не се налагат нови е грижата за психическото здраве на хората. Той апелира за повече самоконтрол и отговорност. „В България имаме добре разписани правила от Министерството на здравеопазването и ако всички ги спазваме, няма да се налага въвеждането на нови.“ Българската държава е осигурила необходимия брой тестове, за да може лекарите да вършат своята работа, каза още той във Facebook профила си.

Той допълва, че е убеден, че децата трябва да ходят на училище.


Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg