Борисов: „Може да не ми издържат нервите и да ме направят президент“

ГЕРБ са готови за избори във всеки момент

Борисов: „Може да не ми издържат нервите и да ме направят президент“

"Да не прекаляват с играта на нерви, защото може да не ми издържат нервите и да ме направят президент." Това каза пред журналисти в Лондон премиерът Бойко Борисов след срещата си с Дейвид Камерън, предава "Фокус”.

"За мен важната подкрепа на Патриотичния фронт, Реформаторския блок и разбира се на всеки, който разумно разсъждава, че в това насипно състояние, в което са партиите, нови избори ще са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички тези олигархични кръгове, които това чакат", коментира Борисов. Той допълни, че  ГЕРБ са готови за избори във всеки момент.

"Няма да е честно към народа. А и социолозите какво показват, че това пак би било съотношението на силите. Много ми е мила държавата да направя нещо такова. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори“, допълни той. Премиерът припомни, че Румен Петков го е направил премиер като го е изгонил от МВР преди години.

"Да ме оставят да си доасфалтираме, да си доправим програмите, да си съберем повече пари в бюджета – те ще ги харчат. Да бъдат по-толерантни”, призова премиерът Бойко Борисов. „Както виждате аз с тези, с които съм работил, се разделих не само като приятел, като колега и много толерантно. Разчитам и на тях в това отношение”, каза Борисов.

Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили, заяви още премиерът. „Калфин е професионалист, добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа, и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери“, отбеляза той.

Коментари: 0