Борисов: Народът каза, че сме станали надменни и арогантни

Мандатът за сформиране на правителство ще бъде върнат на президента днес, разпореди премиерът в оставка

Борисов: Народът каза, че сме станали надменни и арогантни

Снимка: Красимир Свраков

Автор: Economic.bg

Приемам решението на изпълнителната комисия на ГЕРБ да върнем мандата за сформиране на правителство. Българите видяха как би изглеждал наш кабинет в такава революционна ситуация. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов в онлайн излъчване във Facebook след края на заседанието на Изпълнителната комисия.

Опит за правителство

Уведомете президентството. Разгледахме възможностите на комисия. Но няма смисъл да вкарваме кабинета за гласуване", каза Борисов.

Още вчера сутринта „Има такъв народ“ изпрати писмо до ГЕРБ, с което заяви, че отказва каквито и да са разговори с ГЕРБ и не желаят да се коалират с тях. Това беше последният вариант за бившите управляващи, които ден по-рано получиха категоричен отказ и от „Демократична България“. Въпреки това определеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов реши да не върне веднага мандата и да го задържи още малко.

Според Борисов българите със своя глас са казали, че ГЕРБ трябва да е в управлението, но и да бъде контролирана от новите партии под някаква форма. "Сиреч, народът не ни даде превес, въпреки че сме първи Народът каза: много направихте, но и много трябва да промените и направите. Хората казаха, че много време бяхме безкомпромисни и бяхме надменни и арогантни и считахме че и ножа, и хляба са в нас и решиха да сложат тези новите да ни контролират. Това е моят прочит", каза Борисов.

Коментари: 0