Борисов смени арестувания Красимир Живков с чиновник от МОСВ

Борисов смени арестувания Красимир Живков с чиновник от МОСВ
3863 ~ 1 мин. четене

Бойко Борисов освободи арестувания зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков от поста. С друга заповед той назначи на негово място Славея Стоянова, която в момента е директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“.

Припомняме, че в четвъртък, 28 май, след мащабна акция на специализираната прокуратура беше арестуван зам.-министър Красимир Живков. Той е обвинен, че заедно с братя Бобокови е участвал в организирана престъпна група, която е нарушавала закона по линия на преработката на опасни отпадъци.

Живков е на поста от 2014 г., когато беше назначен от Бойко Борисов при съставянето на втория му кабинет. За този период той е „надживял“ двама екоминистри – Ивелина Василева и Нено Димов, а също така работеше с настоящия ръководител на ведомството - Емил Димитров.

В кратката биография на Славея Стоянова, изпратена от Министерския съвет, се посочва, че тя е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 г. до момента заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Подкрепи Economic.bg