Борисов: Политиците да си мерят думите повече

Който иска да се заяжда, да прави компромати, заяви премиерът

Борисов: Политиците да си мерят думите повече

"Моят призив към политиците е, ако може всички да си мерят повече думите. Ако конфронтацията не се спре, ще пречи на всеки един, който победи на изборите след това". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод изнесените от Елена Йончева записи, уличаващи министъра на културата Боил Банов в корупционни действия.

"Аз изобщо не се вкарвам в тази тема. Хората очакват всеки ден да им се дават нови и нови неща, които да ползват – училища, детски градини, инфраструктура, култура, всичко останало. Оставам на другите - който иска да се заяжда, да прави компромати", добави Борисов при предсрочното откриване на изцяло реконструирания надлез над жп линиите и бул. „Славянски“ в Стара Загора.

Трасето е с обща дължина от 550 м и е от изключителна важност за жителите на града. То свързва центъра с индустриалната зона и улеснява достъпа на автомобили към Стара Загора, както и от нея в посока автомагистрала „Тракия“. 

Изпълнението на проекта по изцяло реконструирания надлез над жп линиите и бул. „Славянски“ в Стара Загора започна на 4 юни 2018 г. и приключи на 1 февруари 2019 г. като срокът за изпълнение е 270 календарни дни.

Извършена е цялостна модернизация на пътния надлез, в чийто обхват попадат три мостови съоръжения. Изпълнението на дейностите се осъществи чрез договор за безвъзмездна финансова помощ за проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020.

Коментари: 0