Борисов привика българския посланик в Москва заради Скрипал

От министерството на външните работи вече два пъти заявиха, че България няма да предприема действия

Борисов привика българския посланик в Москва заради Скрипал

Министър-председателят Бойко Борисов привика в София българския посланик в Москва Бойко Коцев за консултации. Причината е разгарящият се скандал с атаката срещу Сергей Скрипал, заради който много държави, наред с 16 страни от Европейския съюз, изгониха руски дипломати.

Борисов е провел телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Русия Бойко Коцев, с когото е обсъдил случая, както и реакциите по него в Русия, Европейския съюз и международната общност. Премиерът разпореди Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство, се казва в съобщението.

От Министерството на външните работи вече два пъти заявиха, че България няма да се включи към държавите, които изразиха солидарност с Великобритания, и няма да предприеме действия срещу руски дипломати. В петък, преди заседанието на Съвета на ЕС, премиерът Бойко Борисов се усъмни, че Русия има нещо общо с химическата атака срещу Сергей Скрипал и дъщеря му, осъществена на територията на Англия. В същото време Съветът на ЕС излезе с позиция, че друга вероятност няма.

Коментари: 0