Борисов: Продължаваме да работим за влизането в чакалнята на еврозоната

Приемането на еврото е фундаментално за развитието ни, добави премиерът

Борисов: Продължаваме да работим за влизането в чакалнята на еврозоната

Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook по повод новината за потвърждаването на кредитния рейтинг на страната ни от агенция Fitch Ratings.

„Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика“, добави той.

Борисов се похвали с новината, че дългосрочният кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ остава непроменен и перспективата за страната ни остава положителна.

Припомняме, че в анализа на агенция пише, че рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната.

Той обаче е съставен преди да стане ясно, че България измести срока за влизане в ERM-2 за юли месец, а първоначалният беше април.

Коментар във Facebook направи и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. "Това е поредната оценка на международна агенция за България! Не, България не е "дъното на Европа", колкото и да го повтарят някои. Подобни оценки ни окуражават да продължим усилията си за повишаване на стандарта на живот на българските граждани", написа тя. 

Коментари: 0