Борисов ще участва в парламентарния контрол днес

Премиерът ще отговаря на БСП за отношенията на България спрямо Русия

Борисов ще участва в парламентарния контрол днес
Премиерът Бойко Борисов ще участва в петъчния парламентарен контрол. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Министър-председателят ще отговаря на депутатско питане на Антон Кутев от БСП. Въпросът към Борисов е свързан с националната политика на правителството на Република България за развитие на отношенията с Руската федерация за успешно реализиране на българските национални интереси. Контролът започва в 11.00 ч.

Освен министър-председателя, в него ще участват 7 министри от кабинета. На депутатски питания ще отговарят министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Преди парламентарния контрол на вниманието на депутатите се поставя ратификацията на Анекс към Рамковото споразумение за Проект "Традуки". Проектът „Традуки“ има за цел да популяризира българските автори в Европа.
Коментари: 0