Борисов: В опозицията царят същите лъжи и манипулации

„Говорят за общините, а нямат един кмет някъде“, коментира премиерът

Борисов: В опозицията царят същите лъжи и манипулации
176 ~ 1 мин. четене

Нищо не се е променило в опозицията – същите лъжи и манипулации. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов. „Говорят за общините, а нямат един кмет някъде. Говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени проекти, с години ги бяха забатачили и не ги строяха“, коментира той. И изтъкна, че когато опозицията дойде на власт, еврофондовете спират.

Нека си играят игрите, ние имаме да вършим нещата, които трябва да се правят и не са направени десетилетия наред“, посочи Борисов.

Той припомни за вчерашното посещение на еврокомисарят по климата и енергетиката Мигел Ариас Канете, който посочи, че когато са спазени европейските правила и диверсификацията е гарантирана, има всякакви варианти в сферата на енергетиката.

Премиерът отбеляза още, че правителството подготвя европейския газов хъб „Балкан” да поеме и руска газ. За разлика от предишното правителство, аз искам Европа да застане зад проекта, за да е сигурно, че няма да бъде спиран и се надявам да получа подкрепа. Газовият хъб ще се построи бързо в момента, в който бъде намерено политическото решение между Европа и Русия“, допълни премиерът Бойко Борисов.

Подкрепи Economic.bg