Божков: Страхувам се да се прибера в България, на Балканите съм

Жената на бизнесмена е арестувана, потвърди той

Божков: Страхувам се да се прибера в България, на Балканите съм
10701 ~ 2 мин. четене
„Страх ме е да се върна в България, аз се чувствам застрашен за живота си. Нали виждате, че това са репресии. Даже по комунизма не е било така“, това каза бизнесменът Васил Божков по bTV тази сутрин.

Божков потвърди, че е извън страната и уточни, че е в балканска държава, където първоначално пристигнал по работа. Той подчерта, че Националната лотария е плащала всички данъци, които дължи по закон.

Арестувани са хора от 13 офиса на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков, при вчерашната акция на Спецпрокуратурата, каза той. Шефът на "Нове холдинг" призна в ефир, че вчера по време на спецакцията в офисите и дома му, е била арестувана неговата съпруга. „Не знам къде е съпругата ми сега, може да е в ареста още, а може да са я върнали у дома, за да продължат претърсванията“, каза Божков.

"Не знам какво са търсили в офисите, мислите ли, че има доказателства в тези офиси? Ако наистина се дължат пари, Национална лотария е достатъчно богата, за да ги плати, категоричен беше Васил Божков.„Нека да не бъркаме търговския закон с наказателното право. Може би г-н Гешев е силен в наказателното право, но не и в търговското“, добави той.

„Васил Божков си е платил всички данъци до стотинка. Аз спазвам закона. Ако компанията дължи нещо, ще си го плати. Защо трябва да се вземат парите на работещи дружества и да се арестуват хора, които нямат нищо общо с това“, попита бизнесменът и допълни: „Ако г-н Гешев иска да лови престъпници, нека да погледне по-високо от комисията по хазарта“.

Божков отрече де е предлагал подкупи на длъжностни лица. 

Припомняме, че вчера Божков обясни, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа, ако бъде потърсен от прокуратурата. 
Коментари: 0