Британски компании изплащат рекордни премии на служителите си

Вижте в кои сектори са получени най-големи бонуси

Британски компании изплащат рекордни премии на служителите си

Размерът на паричните бонуси, изплатени от британски компании на служителите им през изминалата финансова година достига рекорд от 44,3 млрд. паунда, става ясно от данните на Националното статистическо бюро (ONS) на Великобритания.

"Въпреки факта, че делът на финансовите и застрахователни сектори все още са с най-значителна част от бонусите, плащанията на други сектори, особено в сферата на високотехнологичните бизнес услуги, предоставят значителна част от ръста на бонусите през 2008 г.", подчерта  представител на ONS Ник Палмър.

Общият размер на бонусите, изплащани на британски компании през изминалата финансова година е с 4,4% по-висок от предходната. От общо 44,3 млрд. паунда 13.9 млрд. паунда са изплатени във финансовия и застрахователния сектор (с 2,2% повече, отколкото година по-рано).

Размерът на премиите, изплащани в други сектори се увеличава с 5,4% - до 30,4 млрд.  паунда. Средният размер на бонус на човек през миналата година се увеличава с 2,4% до  1600 паунда, отбелязва в ONS.

Предишният рекорд за изплащане на бонуси на служителите на британски компании е през 2008 г. - 42.5 млрд. паунда.

Коментари: 0