Британските туристи харесват у нас най-много евтината бира

Данните идват от Алтернативен индекс на ваканцията

Британските туристи харесват у нас най-много евтината бира
Туристическите желания се променят и еволюират през годините, като вече само „на море“ и „на планина“ не е достатъчно. След края на летния сезон туристическите агенции се надпреварват с изследвания на нагласите на туристите, за да прогнозират какво ще се случи през 2019 г.

Британско изследване показва какво най-често търсят туристите в интернет, къде искат да почиват и какво очакват от ваканцията си. На базата на тези данни е създаден Алтернативен индекс на ваканцията, в който са включени 31 града в Европа. Проучването е основано върху 24 фактора, между които вкусна храна, евтина бира и гостоприемство. Индексът извежда и нетрадиционните топ дестинации за 2018 г.

Това са:

1.Естония
2. Литва
3.Латвия
4.Румъния
5. Швейцария
6. Кипър
7. Швеция
8. Ирландия
9. Унгария
10. Полша

Британците оценяват с най-положителна оценка България за евтината и бира, като по този показател сме на трето място след Унгария и Полша. За жалост обаче България е на последното 25-то място по гостоприемство на жителите. Общото мнение е, че страната ни е подходяща за любителите на природата и на дейностите на свеж въздух като ски и разходки в планината.
Коментари: 0