Брюксел обяви промени в посрещането на Нова година

Празненствата няма да са в центъра на града

Брюксел обяви промени в посрещането на Нова година

Снимка: БТА

Откритите празненства за посрещането на Нова година в Брюксел този път няма да се състоят  в центъра на града, както в последните години, а в пространствата край панаирните палати, използвани през 1935 и 1958 г. за световни изложения, съобщиха местни медии.

Концертът и зарята довечера ще отбележат и 60-годишнината от Атомиума – един от символите на Брюксел и Белгия. Той е издигнат в непосредствена близост до мястото в навечерието на Експо 58 – първото световно изложение след края на Втората световна война.

Според предварителната информация тази вечер на мястото на събитието ще се съберат около 50 000 души. Властите призовават гражданите да използват метрото, вместо автомобилите си. Присъстващите ще бъдат пропускани през три входа и са призовани да не носят големи чанти, нито бомбички, пиратки и фойерверки.

В последните години покрай атентатите в Париж и Брюксел зарята в центъра на белгийската столица бе отменена. Тази вечер се предвижда 17-минутен залп от фойерверки на фона на обявеното намерение на властите да понижат степента на готовност за нови атентати.
Коментари: 0