БСП няма да участва в служебен кабинет

Партията настоява възможно най-бързо да бъдат проведени предсрочни избори

БСП няма да участва в служебен кабинет
264 ~ 1 мин. четене

БСП няма да излъчи свои министри при съставянето на служебно правителство. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова след консултациите с президента Росен Плевнелиев.

„Заявихме пред президента нашата позиция – ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем, ако бъдем поканени от третата политическа партия, на която ще бъде връчен мандат, ще откажем да участваме в правителство в рамките на този парламент”, категорична бе Нинова. Срещата между президента и БСП продължи близо час като стана ясно, че БСП настояват за провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Според Нинова партията парламентът вече е с изчерпани възможности и трябва възможно по-бързо да се организират предсрочните избори“. „Заявихме позиция, че не считаме, че това мнозинство в този парламент или други мнозинства могат да формират стабилно правителство”, добави тя, цитирана от "Фокус". 

Заявихме от името на БСП - лява България, че нито ще предлагаме министри, нито ще участваме в служебен кабинет. Това е правомощие единствено на действащия държавен глава“, каза още Нинова.

Подкрепи Economic.bg