БСП внесе третия вот на недоверие срещу правителството

Гласуването му предстои да се насрочи до дни

БСП внесе третия вот на недоверие срещу правителството
БСП внесе трети поред вот на недоверие към кабинета Борисов 3. Този път вотът е за провал в сферата на здравеопазването. Според левицата, състоянието на сектора е катастрофално, а вместо да решава проблемите, правителството предлага хората да бъдат натоварени със здравни застраховки. 

От ГЕРБ отхвърлиха мотивите за вота и заявиха, че този кабинет работи за решаване на проблемите в сектора и подобряване на достъпа до здравеопазване.

Според БСП, стотици хиляди граждани нямат достъп до лекар, защото не могат да доплатят лечението. Лекарства се изнасят от България, а хората са принудени да ги купуват по-евтино от други държави. Лекари и медицински сестри напускат страната.

"Най-неизрядният платец в държавата на здравни осигуровки е правителството. То не изпълнява задължението си да плаща за деца, пенсионери и администрация. Искат да натоварят работещите българи със задължителна здравна застраховка от 12 лева", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод идеята на здравния министър Кирил Ананиев за реформа в сектора и въвеждането на нови здравни вноски.

Дебатът по вота в пленарната зала трябва да бъде не по-рано от 3 и не по-късно от 7 дни след внасянето му.

ГЕРБ и патриотите имат необходимото мнозинство, за да отхвърлят искането на левицата, дори към нея да се присъединят депутатите от ДПС.
Коментари: 0