Бул. \"Черни връх\" отворен напълно през август

Тогава ще приключат наземните дейности по изграждането на метрото до \"Хладилника\", а след това ще започнат подземните строителни работи

Бул. \
От юли ще започне постепенното освобождаване на бул. "Черни връх" в района на строителството на метрото и в края на август столичният булевард трябва да бъде напълно отворен за движение. Тогава ще приключат наземните дейности по изграждането на метрото до "Хладилника", а след това ще започнат подземните строителни работи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на строителството днес, цитирана от агенция "Фокус".

Изграждането на станцията, която е продължение на втория лъч на метрото трябва да е готова през юни догодина като за момента строителите работят по приетия график.

В момента се образуват километрични задръствания на ключовия булевард, защото движението е силно ограничено и това е един от проблемните райони за придвижване в столицата. „Затова ние правим тези проверки, за да сме сигурни, че обектите вървят в срок и ако може малко по-бързо и гъвкаво да се освобождава движението. За мен беше важно постепенно да планираме и възможностите за постепенно отпушване на движението. ", обясни кметът.

Станцията ще обслужва около 25 хил. души, които живеят в района. В този участък има над 95 жилищни блока, търговски обекти, офис сгради. Фандъкова обясни, че ще бъде осигурен и довеждащ транспорт, за да могат и хора от съседните квартали да се възползват от метрото.
Коментари: 0