Бургас и Девин с най-красива коледна украса

Димитър Николов и Цветалин Пенков получиха наградите си от конкурса „Кмета на месеца\"

Бургас и Девин с най-красива коледна украса

Снимка: Стоян Йотов (Economic.bg)

Автор: Евгения Попова

Порталът на българските общини Kmeta.bg награди кметовете на Бургас и Девин - Димитър Николов и Цветалин Пенков в декемврийското издание на конкурсаКмета на месеца". Те премериха сили на темаНай-красива коледна украса".

 По регламент номинираните 10 градоначалника бяха разпределени в две категории - общини с население над 20 хил. души и такива, чиито жители са под 20 хиляди. Победителите бяха наградени на официална церемония в сградата на Софийската опера и балет днес.

 Изключително съм щастлив, че ние от екипа на община Бургас и тази година успяхме да създадем едно топло коледно настроение за жителите и гостите на града. Тук е моментът да уточня, че прекрасното оформление на украсата се дължи най-вече на екипа от художници, на които възложих тази тежка задача, заяви Димитър Николов. Той бе награден от телевизионната водеща на БНТ Радина Червенова.

 Като представител на националната телевизия за мен е огромна чест да връча точно тази награда на един от хората, които създават най-много позитивни новини у нас. Аз съм човек, който представя новини и мога да отбележа, че в последно време Бургас прави изключение и стана източник на добрите вести, каза Червенова преди да връчи почетната грамота на морския градоначалник.

Безспорният победител във втората категория Цветалин Пенков също изказа своята благодарност към екипа на Kmeta.bg и гражданите на Девин за това, че е избран за престижната награда. Тя му беше връчена от директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.

 „И тази година община Девин засия в стотици коледни светлини, за да посрещнем с надежда новата година. За моя приятна изненада финансирането на инициативата бе осигурено от неправителствени организации, с които работихме и свършихме добра работа, заяви Пенков.

 Порталът на българските общини продължава да следи и отличава най-добрите кметове в страната, а темата на първото за 2015 г. издание на конкурса „Кмет на месеца“ е „Осигуряване на услуги за нуждаещи се през зимата“.

 Потребителите на сайта имат възможност да гласуват онлайн ТУК, за да определят най-добрия сред номинираните градоначалници. Всеки читател може да упражнява гласа си веднъж на 24 часа в двете категории. Кметовете и общинската администрация също могат да дадат своя вот както за себе си, така и за колегите си.

Коментари: 0