Bulgaria Air с три нови редовни линии

Авиокомпанията за първи път започва да изпълнява полети до Египет

Bulgaria Air с три нови редовни линии

Снимка: България Ер

2588 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Правителството даде зелена светлина на авиокомпанията „България Ер“ АД (Bulgaria Air) да оперира по въздушните линии Египет - София-Хургада-София, София-Луксор-София и София-Шарм Ел Шейх-София. Това стана ясно на днешното заседание на Министерски съвет.

Въздушният превозвач е заявил готовност да започне да изпълнява редовни полети по линията София-Хургада-София с честота два пъти седмично, а по линиите София-Луксор-София и София-Шарм Ел Шейх-София веднъж седмично. До момента авиокомпанията не е изпълнявала полети до Египет.

В началото на годината националният превозвач взе изненадващо решение – вместо да съкрати да увеличи броя на директните си полети. Авиокомпанията пусна линии до Дубай, Корфу, Родос, Крит, Солун, Будапеща, Киев и до още много други топ дестинации. Билетите за тях са в продажба и могат да бъдат резервирани, а маршрутите ще започнат да се изпълняват през пролетта.

Междувременно изпълняването на редовните полети по договорените нови линии ще подобри свързаността между България и Арабска република Египет. Така ще се благоприятства развитието на сътрудничеството в различни сфери и ще се предоставят нови възможности за пътувания на гражданите от двете страни, се казва в съобщението от МС.

Предстои да бъде оповестена подробна информация относно старта на полетите по нови три маршрута.

 

Коментари: 0