Цената на златото започна да се понижава

В същото време петролът се покачи до нов локален максимум от началото на пандемията

Цената на златото започна да се понижава

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

САЩ и Китай отново възобновиха преговорите относно търговското споразумение, сключено в началото на 2020 г. Делегатите на двете страни потвърдиха, че са решени да изпълнят успешно първата фаза от търговската сделка. Акциите на Apple отчетоха понижение през изминалата сесия с 0.8% за пръв път за последните 5 дни. В последствие Dow Jones се понижи с 0.8%. S&P500 нарасна с 0.36%, отчитайки 17ти исторически максимум от началото на годината.

Акциите на Facebook поскъпнаха с над 3%, при което технологичният индекс NASDAQ нарасна с 0.76%. Компанията SalesForce нарасна с повече от 10% след като публикува позитивни данни за печалби от последното тримесечие. Европейските пазари затвориха днешната сесия с понижение след като вниманието на инвеститорите бе фокусирано върху възобновените преговори между САЩ и Китай. FTSE100 се понижи с 1.11%, следван от DAX30 със спад от 0.04%.

Германия публикува негативни данни за брутния вътрешен продукт, което показа, че немската икономика се е свила с 9.7% за последното тримесечие на 2020 г. Цената на петрола се покачи до нов локален максимум от началото на пандемията. Brent нарасна с 1.8%, като се търгуваше за 45.96$ за барел, докато WTI поскъпна с 1.7%, търгувайки се на 43.35$ за барел. Заради наближаващите бури, американските петролни производители спряха почти всички рафинерии около бреговете на Тексас и Луизиана. Ураганът Лаура се очаква да удари бреговете на САЩ в четвъртък.

Цената на златото се понижи след оптимистичните новини относно подобряването на отношенията между САЩ и Китай, както и възобновената надежда за справяне с пандемията чрез разработване на ваксина. Цената на златото падна с 0.6% като се търгуваше за 1 920.91$ за тройунция.

Акценти от днес

Запаси на Лек Суров Петрол  – САЩ

През утрешния ден, в 17:30 ч., енергийната администрация на САЩ ще публикува седмични данни относно изменението на запасите от петрол. Нивото на запасите диктува промяната на цената на петролните изделия, което може да има и ефект върху инфлацията в държавата. Ако има по-висок останал запас на лек суров петрол, това означава, че търсенето и потреблението е спаднало спрямо изминалата седмица.

Bank of America – Дневна

Акциите на Bank of America се намират във възходящ тренд от началото на април. 50-дневната средна се намира под локалния минимум, като акцентира силно заформената подкрепа за последното тримесечие. В допълнение, пълзящите средни на индикаторът Стохастик се пресичат в територия на препродаден пазар, давайки сигнал за дълга позиция. Цената на акциите може да се очаква да достигне предишния си локален максимум от 27.50 при продължение на подкрепа от пазара.

EUR/AUD – 8 часова

Валутната двойка образува възходящ тренд канал от края на юли. Текущата цена се намира на нивото на 50-периодната средна, от което може да се очаква тест на заформената подкрепа. При неуспешен опит за пробив на подкрепата, цената на валутната двойка може да достигне предишното си ниво на локален максимум от 1.6543.

WTI – 8 часова

Петролът сорт Crude образува възходящо движение от края на юни. Цената се намира на ниво от силно заформена съпротива от 43.18 долара за барел. При продължение на подкрепата от пазара може да се очаква тест на горната граница на образувания канал. Пълзящите средни на индикатора Стохастик също не сигнализират за възможна корекция на цената, което подсилва текущото движение. При неуспешен пробив на съпротивата може да се очаква корекция до 100-периодната средна, която силно акцентира заформената подкрепа в канала.

Belgium 20 – Дневна

Белгийският индекс заформя флаг движение от началото на юни. Цената се намира точно под 50-дневната средна, което индикира за възможен натиск от пазара и понижение на цената. Дъната на индекса са равни, което подсказва за продължение на текущия тренд и спад на цената до локалния минимум от 3 248 пункта.

Източник: Елана Трейдинг

Коментари: 0