Червени вина от уникални сортове като Дорнфелдер впечатлиха евроделегатите

С над 350 бутилки на New Bloom Winery посрещнахме гостите от Брюксел

Червени вина от уникални сортове като Дорнфелдер впечатлиха евроделегатите

С над 350 бутилки червени вино от уникални за страната ни сортове посрещнахме евроделегатите на коктейла по повод официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. Те бяха на изба New Bloom Winery, от немския сорт Дорнфелдер. 

„Заложихме на модерни вина, които демонстрират силата на тероара. Дори наши партньори от Германия са изключително изненадани какви резултати постигаме с техния немски сорт, тук в Тракийска низина. Климатичните условия са чудесни и дават възможност сортът да разкрие потенциала си“, коментираха от родния производител. 

New Bloom Winery работи с изцяло собствени лозови масиви – над 6000 дка в Правище, Драгомир и Найден Герово. Освен Дорнфелдер, те са единствените, които отглеждат и Регент – друг нестандартен винен сорт. Работят и с по-познатите Каберне Совиньон, Сира, Каберне Фран, Мавруд, от белите Шардоне, Совиньон блан и други. Постоянните инвестициите в New Bloom Winery, които само за последните години са около 10 млн. лв, дават възможност за производството на широка гама от видове и стилове вина. 

Днес, в технологично отношение производствената база на винарната е на световно ниво. В последните пет години тя е напълно реконструирана, като е изградена нова лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси. 

„Българското винопроизводство преживява истински Ренесанс и родните изби се поставят редом до едни от най-известните френски, италиански, испански производители. Достойна конкуренция сме и на Новия свят. А това в голяма степен се дължи както на професионализма на винарите и техните усилия, така и на добрите климатични условия, които имаме в България.“, коментираха от New Bloom Winery.

В периода на председателството се очакват над 2000 събития в Брюксел, Люксембург и София. Над 25 хиляди делегати и гости ще пристигнат в страната през първата половина на 2018-та година. Очаква се председателството да струва около 150 млн. лв. 

Коментари: 0