ЧЕЗ инвестира над 1 млн. лв. в Западна България през февруари

В присъединяване на нови клиенти ще бъдат вложени близо 600 хил. лв.

ЧЕЗ инвестира над 1 млн. лв. в Западна България през февруари
3731 ~ 1 мин. четене

ЧЕЗ Разпределение ще инвестира над 590 хил. лв. за присъединяване на клиенти към електроразпределителната мрежа на Западна България през  месец февруари. Общо дружеството ще вложи в мрежата над 1 млн. лв., съобщиха от компанията.

В реконструкция на мрежа ниско напрежение в Самоков ще бъдат инвестирани 42 хил. лв. В област Монтана 80 хил. лв. ще се вложат в рехабилитация на въздушна мрежа 20 kV. Ремонтите дейности включват подмяна на 12 хил. метра проводници, монтиране на 400 изолатора и на 9 стълба.

Продължават дейностите по подмяна на обелени при кражба кабели средно напрежение по столичната улица „Клокотница“. Проектът на стойност 300 хил. лв. стартира през януари. Ще бъдат подменени и кабелни линии 10 kV в район Оборище. Общо в подмяната на кабели в София ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 339 хил. лв. Проектите ще подобрят сигурността на доставките на електроенергия в центъра на столицата.

През настоящата година дружеството ще инвестира в електроразпределителната мрежа на Западна България рекордните от стъпването си на българския пазар 130 млн. лв.  

Подкрепи Economic.bg