Чуждите инвеститори вече не търсят само ниски заплати в България

Догодина българските компании ще получат възможност да навлязат ударно на нови европейски пазари

Никола Стоянов, служебен министър на икономиката и индустрията:

Чуждите инвеститори вече не търсят само ниски заплати в България

Снимка: МИИ

5330 ~ 17 мин. четене
Антония Симова Антония Симова

Щекотливата за българското общество тема, а именно - цените на горивата, какви компенсации готви служебното правителство за бизнеса и домакинствата, как България да привлече нови инвеститори, които търсят своето ново място и какво се случва с военнопромишления комплекс на България обсъдихме със служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Той има голям опит в частния сектор, където е основал, ръководил и подпомагал множество компании. Участва като ръководител или експерт в над 1000 проекта, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа. Около година е част от директорите на оръжейния държавен комплекс „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД.

Назначен за служебен министър на икономиката и индустрията от 2 август 2022 г.


Ако публикацията е била интересна и полезна за Вас, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За новини, свързани с екологично, социално и корпоративно управление (ESG), посетете специализирания сайт ESGnews.bg.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg