COVID продължава да дърпа надолу Ryanair

Tрафикът се очаква да се засили през следващите седмици и да намали загубите, според изпълнителният директор на компанията

COVID продължава да дърпа надолу Ryanair

Снимка: Pixabay

788 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че все още е изправена пред „предизвикателна“ среда и че може да завърши фискалната година „някъде между малка и средна загуба“. Причината за тази негативна прогноза са COVID ограниченията, които продължават да действат в редица държави, предава CNBC.

Ирландската компания отчете загуба от 273 млн. евро за периода между април и юни, след като повечето полети по Великден бяха отменени и в редица държави все още се наблюдаваха високи нива на заразени с коронавирус, поради което границите бяха затворени.

За сравнение, авиокомпанията отчете 185 млн. евро загуба за същия период на миналата година година.

COVID-19 продължи да опустошава нашия бизнес“, заяви изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри.

В същото време оперативните разходи също са се увеличили, влошавайки баланса на компанията. През годината до юни разходите са нараснали със 116%, главно заради цените на горивата, летищните и маршрутни такси.

О'Лиъри обаче очаква трафикът да се засили през следващите седмици и загубите да намалеят.

„Очакваме трафикът да нарасне от над 5 милиона пътници през юни до почти 9 милиона през юли и над 10 милиона през август, стига да не бъдат въвеждани отново ограничителни мерки в Европа“, казва той.

Подкрепи Economic.bg