Да разкриеш за час тайната на Египет (галерия)

Един иновативен бизнес, който набра скорост у нас за отрицателно време

Да разкриеш за час тайната на Египет (галерия)

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Божидара Иванова

Затворени един час в стая, търсейки изхода от нея. Историята се развива в "Долината на царете" и разказва за неразкрита гробница на един от най-великите владетели на Египет. Влизайки вътре, входът бива затрупан и имате 60 минути да намерите изхода.

Това е един от най-новите и модерни начини за развлечение, който вече е добре познат у нас. Той е подходящ за забавление, тийм билдинг с цел сплотяване на колектива и умения за работа в екип. Това е един иновативен начин да се потопиш в непознат свят с много загадки.


Така наречените пъзел стаи са и един от най-печелившите стартъп бизнеси напоследък. Само в София броят им към момента е 53.  Стаите могат да бъдат посещавани от всякакви хора – от деца до възрастни.

"Интересно е да наблюдаваме как хората се забавляват и винаги излизат щастливи", разказва собственикът на Escape Egypt Муси Стоянов. Той избира бизнес сграда за своята, за да има нотка на изненада за посетителите и те да не знаят какво да очакват.


Идеята за египетската тематика идва спонтанно. "Египет винаги навява експлозия от емоции, приключенско мислене, желание за нещо различно", споделя Муси Стоянов.

Когато отваряEscape Egypt е седмата стая в София, но младият предприемач не смята, че има огромна конкуренция между останалите стаи, тъй те са най-разнообразни. "Когато посетят една стая, младите хора се запалват и искат да играят още и още и да решават нови загадки. Нашата конкуренция в случая е полезна. Колегите от всички стаи са страхотни", категоричен е той.


Мечтата на младия предприемач е да направи технологична 3D стая с местещи се подове, холограми, стени, които говорят и объркват сетивата, като цяло много по-интерактивна от сегашната. "Първата стая беше тестова. Искам да направя нещо различно", добавя Муси Стоянов.

Другата му идея е за стая с истински животни, в която посетителите да се срещат със змии, паяци и мишки, например. "Работим върху идеята да създадем едно истинско преживяване за младите хора. Животните ще бъдат дресирани и безвредни", подчертава той.


"Могат да се направят много и различни неща. Ще направим всичко възможно да създадем едно различно изживяване на младите и да им помогнем да намерят нов начин за забавление", посочва собственикът на Escape Egypt Муси Стоянов.

Преживяването си струва за всеки, който иска да тества приключенския си дух, под напрежението да разгадава заплетени логически ребуси и да работи в екип. Не само че е интересно, но и много забавно!

Коментари: 0