Данъчната реформа на Тръмп вдигна заплатите в Walmart

Най-голямата търговска верига в света ще вдигне минималното възнаграждение до 11 долара за час

Данъчната реформа на Тръмп вдигна заплатите в Walmart
Най-голямата верига за търговия на дребно в света – американската Walmart, обяви в четвъртък, че ще повиши началните заплатите на своите служители до 11 долара на час. От компанията обясняват, че това е възможно заради данъчната реформа на президента Доналд Тръмп, одобрена наскоро от Сената.

Сред основните параметри на данъчните промени, които се определят като най-големите в САЩ за последните три десетилетия, е свалянето на корпоративния данък от 35 на 20%. Това трябва да остави стотици милиарди долари в корпорациите, които да решат как да ги използват най-ефективно.

Увеличението ще влезе в сила от февруари и ще доведе до ръст на обезщетенията за майчинство и отглеждане на дете, както и до нарастване на еднократния бонус до 1000 долара. Заради огромните мащаби на компанията, увеличението ще засегне 1 млн. души, пише Reuters.

Компанията повиши минималната си заплата на 9 долара на час през 2015 г. На следващата година бе обявено, че служителите, които преминат вътрешната програма за обучение, ще получават по 10 долара за час работа.
Коментари: 0