Ден преди крайния срок: По „Графа“ все още се отстраняват дефекти

Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена санкция за качество

Ден преди крайния срок: По „Графа“ все още се отстраняват дефекти

Снимка: Спаси София

636 ~ 1 мин. четене
По ул. "Граф Игнатиев", площадите "Славейков", "Гарибалди" и градината на "Св. Седмочисленици" се отстраняват недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя, съобщиха от Столичнатa община. 

В рамките на утрешния ден представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписания на 21 май акт 15. Това заяви директорът на дирекция "Транспортна инфраструктура" Даниел Евлогиев при проверка на обектите, цитиран от пресцентъра на общината.

Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена санкция за качество. 

По искане на кмета на София допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. "Славейков". Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото й веднага след приключване на реставрацията. Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столична община. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на "Свети Седмочисленици". 

В началото на април разширеният експертен съвет по устройство на територията възложи смяна на ограничителите на трамвайното трасе. Гранитните ограничители ще бъдат подменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя, уточни Евлогиев.
Коментари: 0