Ди Каприо прави документален проект за Netflix

Той ще е посветен на проблемите на околната среда

Ди Каприо прави документален проект за Netflix

Снимка: Netflix

204 ~ 1 мин. четене
Актьорът и активист за опазване на околната среда Леонардо ди Каприо е сключил сделка за документален проект, който ще бъде излъчван ексклузивно в мрежата на "Нетфликс" (Netflix), съобщава Ройтерс, позовавайки на компанията за онлайн стрийминг на видео съдържание.

Ди Каприо е сключил многогодишно споразумение с "Нетфликс" чрез продуцентската си компания Appian Way.

"Никога не е имало по-критично време за нашата планета, нито по-голяма необходимост даровити разказвачи да ни помогнат да осмислим проблемите, пред които сме изправени. Чрез партньорството с "Нетфликс" се надявам да предоставим възможност на документалистите и техните проекти да достигнат бързо до голяма публика по целия свят", се казва в изявлението, направено от Леонардо ди Каприо.

"Настоящото партньорство е логично продължение на сътрудничеството ни с Лео, с когото работихме над "Вирунга", казва Тед Сарандос от "Нетфликс".

Номинираният за "Оскар" документален филм "Вирунга", сред чиито продуценти е Ди Каприо, разказва за трудната задача на лесничеите в Демократична република Конго, борещи се с бракониери, бунтовници и икономически интереси в най-стария резерват на територията на Африка.

Леонардо ди Каприо не е първата звезда, която ще си партнира с "Нетфликс", припомня БТА. Наскоро комикът Адам Сандлър сключи договор за четири филма за стрийминг компанията.
Коментари: 0