Диков: Собственикът на BiT спря предаването на Люба Кулезич

На водещата ще бъде предложен нов договор

Диков: Собственикът на BiT спря предаването на Люба Кулезич

Снимка: BiT

Предаването на Люба Кулезич по BiT „Честно казано“ е свалено от ефира по решение на собственика на телевизията, след като водещата е нарушила в ефир клауза от договора. Това каза в предаването си „Просто Дикoff” програмният директор на телевизията Сашо Диков.

На 15 декември собствениците на BiT Румен и Павел Вълневи идват в София, за да обявят промените, с които ще се развива телевизията през следващата година, както и подробности за новия договор, който ще предложат на Люба Кулезич, обясни Диков.

Tя си е позволила от ефира на своето предаване да сподели неща, които според убежденията на Сашо Диков, не е трябвало да казва.

На другата сутрин един от собствениците на телевизията се е обадил на Диков и е казал, че ще прекрати договора на Кулезич. Причината е, че това което е споделила тя в ефира са „вътрешни неща” и Кулезич е злепоставила собствениците на телевизията. Това е причината да бъде прекратен договорът между продуцентската къща на Люба Кулезич и телевизията.

"Днес бяхме на някакво тъпо събрание, за да ни говорят, че сме някакви неумерени, крайни и че трябва… Слава Богу не сработи", е краткият коментар на Кулезич по време на предаването.

Пред Economic.bg водещата коментира, че е озадачена защо, след като предаването ѝ е външна продукция за BiT и отношенията между нея и телевизията са уредени чрез договор, никой не е водил преговори с нея преди прекратяването на предаването, нито пък е получила предизвестие.

Според нея обаче решението за спирането на предаването ѝ „Честно казано” е на изпълнителния директор на BiT Симона Ангелова, която не си вдигнала телефона, когато Кулезич опитала да се свърже с нея, за да поиска обяснение. „Дано госпожа Ангелова осъзнае, че в мое лице насреща си има юридическо лице”, коментира Кулезич.

Диков коментира и предизвиканата вълна от коментари в социалната мрежа, отново потвърждавайки, че никога не е бил ограничаван по време на работата си там, както и Люба Кулезич. 

Коментари: 0