Disney инвестира $2.4 млрд. за нови атракции в Disneyland в Париж

Ще бъдат разработени атракции и бързи влакчета, посветени на филмчето „Замръзналото кралство“, „Star Wars” и „Marvel”

Disney инвестира $2.4 млрд. за нови атракции в Disneyland в Париж
516 ~ 1 мин. четене
Disney ще инвестира $2.4 млрд. в нови атракциони в тематичния Disneyland в Париж. Инвестиционният план беше обявен във вторник след среща между френския президент Емануел Макрон и изпълнителният директор на Walt Disney Боб Игер. Макрон сподели, че инвестицията, както и „силния ангажимент“ на Disney показват, че „Франция се завръща“.

„Планът за разширяване е един от най-амбициозните проекти за развитие на парка в Париж от откриването му през 1992 г.“, заявяват от Disney. Новите въведения ще бъдат пуснати поетапно, започвайки от 2021 г. 

Парижкият парк е сред най-посещаваните туристически атракции в Европа. Но Disneyland е трябвал да се пребори с дългове и намаляване на интереса от посетителите в следствие на неотдавнашните терористични атаки в Париж. Компанията Disney няколко пъти е „спасявала“ парка с инвестиции. Например през 2014 Disney инвестира 1 млрд. евро в парка, като част от усилията за разработване на нови атракции и хотели. 

Компанията Disney взима пълен контрол над Disneyland в Париж през миналата година. Първоначално той увеличи дела си в компанията, управляваща парка – Euro Disney – от 76.7% до 85.7%.
Коментари: 0