„Джи Пи Груп“ грабна шест първи награди в конкурса „Сграда на годината“

Престижният конкурс за строителство у нас се провежда за 19-та поредна година

„Джи Пи Груп“ грабна шест първи награди в конкурса „Сграда на годината“ 5 Снимки

Снимка: Джи Пи Груп

Автор: Джи Пи Груп

Строителната компания „Джи Пи Груп“ АД спечели шест първи места от общо девет в 19-тото издание на най-престижния конкурс за строителство в България „Сграда на годината“. Изграждането на метростанция "НДК II", хотел Hyatt Regency Sofia и Garitage Park донесоха отличията на дружеството.

Метростанция НДК II

Новата метростанция по трети лъч на софийското метро бе категоричен победител в категорията си. По новия участък има общо 8 станции, като всяка една от тях е уникална със своята визия и зад това стои много труд на строителите продължил четири години. Изпълнител на НДК II е „Метро Билд Център“, с главен изпълнител „Джи Пи Груп“. Дейностите стартираха през януари 2016 г. и продължиха до декември 2019 г.

При изграждането на метростанция „НДК II” е използван така наречения Милански метод на строителство, който се характеризира с изпълнение на конструкцията от горе надолу. Първо се прави укрепващата конструкция. В случая това са шлицови стени, а след това се изграждат покривните плочи и се продължава. 

Хотел Hyatt Regency Sofia

Hyatt Regency Sofia е мултифункционален комплекс с основно предназначение на градски бизнес хотел, категория пет звезди. „Джи Пи Груп“ АД бе проджект мениджър на хотела, който грабна приза в категория Хотели и ваканционни комплекси. По време на строителството бяха изградени 183 хотелски стаи и апартаменти; бална зала с площ 550 кв.м и възможност за разделяне на по-малки пространства; конферентни и заседателни зали с различни размери и функционална гъвкавост; СПА център и други.  В строителството на сградата са приложени както традиционни и изпитани методи, така и иновативни технологични решения. Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна, скелетна. Състои се от вертикални носещи елементи – колони и СтБ ядра (сеизмични шайби) и хоризонтални елементи – етажни плочи, греди и гредостени.

Четири отличия за Garitage Park

Garitage Park е единственият по своята същност комплекс в България, който съчетава в себе си– офиси, жилища, търговски площи, образование, спорт и развлечения. Разположен e върху площ от 167 000 м2, от които 90 000 м2 паркова среда. Проектът се реализира поетапно, като в напълно завършен вид ще включва още 95 000 м2 офиси, 60 000 м2 жилища, основно училище за 500 деца, 4500 парко-места, детски и спортни площадки, спортна зала и редица търговски площи.

„Джи Пи Груп“ АД като партньор в „Джи Пи Билд“ изгражда комплекса и получава отличия в категориите – ОФИС И КОРПОРАТИВНИ СГРАДИ,  ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ ОТ МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ, СОЦИАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА - СГРАДИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ и СГРАДИ С ЕЛЕМЕНТИ НА "ЗЕЛЕНА" АРХИТЕКТУРA И ИНОВАЦИИ.

Коментари: 0