Доларът приземи златото

Европейските пазари продължават да се борят с нарастващата инфлация

Доларът приземи златото

Снимка: Pixabay

996 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари приключиха спокойна сесия, където S&P500 нарасна само с 0.2%, докато NASDAQ успя да се повиши с 0.6%. Dow Jones отчете минимален ръст като за деня остана непроменен. Европейските пазари не приемат нарастващата инфлация толкова добре, колкото отвъд океана и записаха втори пореден ден на загуби.

Сантиментът за внимание беше подчертан със спад на DAX от 14.37 пункта, или 0.09%, а FTSE 100 продължи  низходящия си тренд с 0.04% негативна разлика.

Петролът отрази ръст през изминалия ден, след като запасите на лек суров петрол се понижиха, което даде знак за по-високо потребление и търсене. Brent нарасна с 0.3% до 68.87$ за барел, докато WTI се установи 0.2% по-високо до 66.21$ за барел.

Цената на златото за кратък период се задържа с $11 над психологическата граница от $1900, преди да понесе ударите на засилващия се долар и минималното увеличение на доходността на щатските 10-годишни облигации, като завърши деня със спад от 0.20%, търгувайки се за $1894 за тройунция  в края на деня

Акценти днес

Икономически данни – САЩ

През утрешния ден, САЩ ще публикува данни за БВП спрямо предходното тримесечие, като прогнозата показва консервативно повишение спрямо предходния период. Това се дължи на разпускането на мерките против пандемията.

Инструмент на фокус

Airbus SE – Дневна

Акциите на компанията образуват движение тип консолидация, като текущата цена се намира близо до зоната на подкрепа образувана точно над психологическото ниво от 95.00. При засилване на натиск от пазара, може да се очаква понижение до зададеното ниво и 100 периодната експоненциална средна, която се намира точно на 95.00.

USD/CHF – 4 Часа

Валутната двойка образува движение тип “Falling Wedge”, като текущата стойност се намира близо до горната граница на канала около 0.9000. При засилена подкрепа, може да се очаква повишение на цената и потенциален тест на 50 периодната средна. При успешно преминаване над EMA, стойността може да отрази силен ръст до предишния локален връх около 0.9150.

Silver – Дневна

Договорите за разлика върху среброто съставят възходящо движение от началото на април, когато суровината достигна до локално дъно около 2.400.0. При запазване на текущото движение може да се очаква повишение до предишния локален връх  достигнат в началото на февруари, около 2.922.0.

GER30 – 4 часова

Немският главен индекс образува силно волатилно възходящо движение от началото на май. След неуспешен опит за тест на горната тренд линия, текущата цена получи натиск, което доведе до понижение под психологическото ниво от 15 500.00 пункта. При продължение на текущата насока на движение, може да се очаква достигане до 100 периодната EMA, намираща се около ниво 15 300.00 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0