Домусчиев: Постигнахме историческо тристранно споразумение

Всички икономически и социални мерки трябва да се изпълняват в следващите 6-7 месеца, каза председателят на КРИБ

Домусчиев: Постигнахме историческо тристранно споразумение
1440 ~ 1 мин. четене

Тристранното споразумение между работодателите, синдикатите и държавата бе определено като историческо постижение най-напред от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев на пресконференция в Министерския съвет в присъствието на членовете на НСТС. Домусчиев разказа как се е зародила идеята за този документ преди около година - на среща с президента на КНСБ Пламен Димитров, с участието на синдикатите и работодателите.

„Стигнахме до извода, че трябва да бъдем модерни работодатели и синдикати, да има един добър социален диалог, разбрахме се да заровим томахавките“, заяви Домусчиев. „Успяхме да постигнем консенсус по много теми, направихме компромиси за много неща - нещо, което мисля, че поне аз нямам спомен да е правено в България“, заяви предприемачът. Кирил Домусчиев обясни, че всички мерки, за които са се разбрали участниците в тристранното социално партньорство, ще бъдат изпълнявани през следващите 6-8 месеца. Те ще се реализират като законодателни промени, както и като реформи.

„Тук са приоритетите за абсолютно всичко, което трябва да се случи в рамките на следващите 6 месеца, за да създадем добра среда за правене на бизнес. Това тристранно споразумение има сериозно значение за преодоляване на кризата, която породи коронавирусът“, напомни още председателят на КРИБ.

Подкрепи Economic.bg