Домът – най-добрата инвестиция за спокойно бъдеще

„Месец на жилищното кредитиране“ в Пощенска банка с отлични условия и допълнителни отстъпки

Домът – най-добрата инвестиция за спокойно бъдеще

Снимка: Пощенска банка

Автор: Пощенска банка

Покупката на собствено жилище често е едно от най-сериозните и важни решения, които правим в живота си. Независимо през какви етапи преминаваме, рано или късно инстинктът да открием „своето място“ се задейства и това е моментът, в който сме готови да вложим цялата си енергия, за да намерим това, което търсим.

За някой от нас е важно жилището да е просторно и удобно, за да може всеки да разполага с толкова място, колкото му е нужно. Други търсят малко, но уютно пространство, което да споделят с любимите хора. Трети инвестират в жилище, което ще даде усещането за самостоятелност на вече порасналите им деца. А за някои покупката на ново жилище е устойчива инвестиция, в която да вложат и умножат спестяванията си. Независимо каква е причината, покупката на нов дом е мечта, от която никога не се отказваме.

Защо да инвестираме в жилище?

Отговорът на този въпрос дава проучване на „Алфа Рисърч“, направено по поръчка на Пощенска банка. Резултатите са представителни за българите на възраст между 25 и 55 г. в цялата страна и показват, че най-голяма част – 28.6% от хората търсят ипотечен кредит, за да могат да се преместят в по-хубаво и по-голямо жилище. Осигуряването на наследствен имот за децата е другият голям мотив – посочен от 28.4%. А 19.1% от анкетираните споделят, че причината да изтеглят кредит е закупуването на собствено жилище. На четвърто и пето място са посочени съответно инвестиция (16.8%) и рефинансиране на жилищен кредит или обединение на задължения (7.1%). Причините за търсене на жилищен кредит могат да бъдат различни, но във всички случаи ние вероятно ще имаме нужда от финансова подкрепа, за да осъществим плановете си.

 new inner pic

Снимка: Пощенска банка

Октомври – месец на жилищното кредитиране в Пощенска банка

Октомври традиционно е месец, в който има завишено търсене на жилищни кредити, а Пощенска банка улеснява клиентите си със своята ежегодна инициатива „месец на жилищното кредитиране”, която обичайно се провежда през този период на годината. Ще можем да се възползваме от отлични условия за финансиране, като спестим до 700 лева от първоначалните си разходи свързани с кредита. В зависимост от това дали предпочитаме фиксиран или плаващ лихвен процент, банката предлага финансово решение, което най-добре да отговори на нуждите ни като клиент. Пощенска банка предлага избор между уникалния за пазара „Супер жилищен кредит“ с фиксиран лихвен процент до 30 години или жилищен кредит с плаващ лихвен процент за целия срок на кредита, с възможност за погасяване на равни или намаляващи месечни вноски. Кредитът е в размер до 500 000 лева и може да се използва за покупка на жилище или за рефинансиране на съществуващ жилищен кредит, като размерът на финансиране е до 85% от пазарната оценка на обезпечението.

Ръст в търсенето на жилищни кредити

Инвестицията в жилище продължава да бъде предпочитана и отбелязва засилен интерес през последните месеци. Експертите на Пощенска банка отчитат ръст на запитванията за жилищен кредит с 13% през първите 8 осем месеца на 2020 г. спрямо същия период на  2019 г. Най-активно продължава да е търсенето на жилища в София, Варна и Пловдив, които формират около 80% от новите заявления за ипотечен кредит в банката. Наблюдава се увеличение с 11%  и в средния размер на кредита, като същият достига до 72 300 евро.

 new inner pic

Снимка: Пощенска банка

Професионална консултация

Пощенска банка предлага професионална консултация за ипотечните си кредити, процеса на кандидатстване, изготвяне на персонална оферта и гъвкаво решение, съобразено с нашите нужди. Това може да стане изцяло онлайн или на живо. Можем да получим индивидуална консултация в клон на банката или някой от близо 30 специализирани центъра за жилищно кредитиране в цялата страна.

Ако предпочитаме да се запознаем с възможностите и дори да кандидатстваме за финансиране, без да посещаваме офис на банката, можем да се възползваме от безплатна онлайн консултация през мобилното приложение EVA Postbank с функцията Live chat, като  приложението може да бъде изтеглено от Google Play или App Store. А също така можем да заявим лесно и удобно жилищен кредит и през сайта на банката.

Коментари: 0