Доналд Тръмп ще посети Великобритания през февруари

Той няма да се срещне с кралица Елизабет II

Доналд Тръмп ще посети Великобритания през февруари
Американският президент Доналд Тръмп планира да посети Великобритания през февруари за откриването на новото посолство на САЩ в Лондон, но няма да се среща с кралица Елизабет II, пише в. "Дейли мейл", цитиран от Ройтерс.

Планираната визита на Тръмп във Великобритания предизвика спорове, откакто премиерът Тереза Мей го покани на държавно посещение, което включва пищни церемонии и събития под ръководството на кралицата.

Близо 2 милиона души са се подписали под призив президента на САЩ да не бъде канен, защото това "ще постави в неловко положение" кралицата. Очаква се той да бъде посрещнат с протести, отбелязва Ройтерс.

"Дейли мейл" се позовава на източник от британския парламент, според когото Тръмп казал на Мей вчера в телефонен разговор, че планира работно посещение във Великобритания в края на февруари, за да открие новото посолство на стойност един милиард долара край река Темза.

Говорител на британския премиер отказа да коментира новината, но заяви, че официалната позиция за държавната визита на американския президент остава непроменена. Отправена е покана, но не са уточнени дати.

Първоначално Мей покани Тръмп да посети Великобритания до края на тази година.
Коментари: 0