Дорси поиска съвет от Мъск как да „поправи“ Twitter

Дорси поиска съвет от Мъск как да „поправи“ Twitter

Снимка: БТА

632 ~ 1 мин. четене
Основателят на социалната мрежа Twitter Джак Дорди поиска съвет от изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск за това как според него платформата може да бъде „поправена“. Идентифицирайте ботовете е основната есенция на отговора му.

Разговорът помежду им бе прожектиран на голям екран и свидетели на него станаха хиляди служители на компанията. 

Мнението на Мъск съвсем не е за подценяване, въпреки че той развива компании в сферата на електрическата мобилност и космоса. Милиардерът е доста активен в Twitter и има над 31 млн. последователи в социалната мрежа. 

„Дайте ни пряка обратна връзка“, обърна се Дорси към Мъск. „Ако вие движехте Twitter, какво бихте направили“, уточни той. 

„Мисля, че би било полезно да се разграничат реалните от фалшивите потребители“, отговори Мъск. Според него е важно за потребителите да знаят дали истински човек, бот мрежа, тролска армия или нещо друго стоят зад дадени публикации. Милиардерът обърна внимание, че не е лесно да се разбере дали системата се манипулира, както и какво разстройва хората в такива случаи. 

TSLAQ вероятно е поне една от тези манипулативни групи, за които говори Мъск. Абревиатурата комбинира символите на Tesla, а плюс „Q” навежда на мисълта за фалит в контекста на публично търгуваните компании. Основателят на автомобилния производител се сблъсква често с критика от тези потребители. 
Коментари: 0